4 Ekim 2013 Cuma

Tutuklu ve hükümlü hastalar nerde tedavi görecek?


Tutuklu bulunan Şırnak Milletvekilimiz Sayın Selma Irmak,Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mahkûmların tedavi gördüğü polikliniğin 2 yılı aşkın bir süre önce kapatıldığı ve bunun yerinehâlâ farklı bir polikliniğin açılmamasının nedenlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sordu.


"Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mahkûmların tedavi gördüğü polikliniğin 2 yılı aşkın bir süre önce kapatıldığı ve bunun yerine hâlâ farklı bir polikliniğin açılmadığı kaydedilmiştir. Aynı durumun Dağkapı’da bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de yaşandığı ve Ergani yolu üzerinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise mahkûm odası yapım çalışmalarının 7 aydan fazladır hâlâ devam ettiğinden mahkûmların muayene olabileceği alan olmamasından kaynaklı başka illere sevk edildiği bilgisi kaydedilmiştir. Hasta mahkûmların muayene olmak için bekleyeceği alan olmamasından mahkûmlar cezaevi ring aracında bekletilmektedir."

Bu bağlamda;

1)Hastanelerde mahkûm bölümünün ayrı dizayn edilmesinin hasta takibini zorlaştırdığından öncelikle mahkûmların tedavi olduğu hastanelerin her servisinde birer mahpus odası oluşturulması gündeminizde midir?

2) İnfaz Yasası’nın 94. maddesinin uluslararası kurallara ve etik ilkelere uygun hale getirilmesi gerektiğinden hareketle cezaevlerine hastane ve revir yaparak nitelikli personel ihtiyacının karşılanması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder